sâmbătă, 16 octombrie 2010

Usi glisante acum la moda

Usi glisante Usile glisante pot fi folosite ca perete despartitor, usi de camera, usi pentru dressing, putand astfel utiliza spatiul la capacitatea sa maxima, realizarea ambientalului necesar netinand cont de raza de deschidere a usilor obisnuite.

Sistemele de glisare utilizate de firma noastra sunt sisteme germane, avand certificate de calitate atestate international, fiind comercializate in Comunitatea Europeana.
Aceste usi glisante sunt destinate utilizarii atat in spatiile de locuinte cat si in amenajarea ambientalului in spatii business sau comerciale.
Exista 2 tipuri de usi disponibile:

1. Sistemul DRIVE
Sistem cu glisare pe sina plasata pe podea, presupune glisarea pe sina inferioara, realizata cu ajutorul rolelor din material plastic dur, ce pot sustine o greutate de pana la 50 kg/rola.


2. Sistemul FLY
Sistem cu glisare pe sina fixata in tavan acesta nefiind dotat cu sina inferioara, un sistem revolutionar, bazat pe glisare pe sina superioara cu ajutorul caruciorului dotat cu 2 rotite.

Moda in casa ta!

Pavilionul expozitional se intinde pe aproape 3ha si se afla la iesirea din oras. Am ajuns acolo cu metroul dupa ce am mers cel putine 12-15 statii cu el, lungimea lor depinzand din ce parte a orasului il luam. Dar 12-15 statii poti sa le faci destul de usor, cu un ziar sau o carte in mana si daca stai jos. Lucru care nu s-a intamplat niciodata in cele 5 zile de vizitat, deoarece aceasta linie, Linea Rho Fiera era vesnic aglomerata, stateam inghesuiti ca sardelele in conserva si pe langa toate astea mai primeai si cate un geamantan peste picioare la o frana sau cand se ingramadeau si mai multi oameni (pt ca toti aveau un singur drum- targul)Geamantan? pai am uitat sa va zic ca nu aveti ce cauta acolo fara un geamantan sau cel mai indicat troller pt ca trebuie sa carati sute de cataloage. Cand urci scarile de la metrou te izbeste o imagine extraordinara- un design unic, parca din alta lume, pavilionul este acoperit cu o structura tip metalica organica si are foarte multe semne info pentru vizitatori si multe scari rulante. Pe aleea principala de-o parte si de alta sunt pavilioanele inconjurate de fantani cu pietre. Se doreste integrarea spatiului arhitectural- pavilionul expozitional- in natura, prin formele organice, prin apa si spatiul verde folosit. Cred ca asta ar fi prima lectie de invatat- trebuie sa tinem cont de spatiul in care ne asezam locuinta si cum am putea sa o integram in mediul inconjurator.

Exista in jur de 23-24 de pavilioane expozitionale avand la dispozitie cateva autobuze. Pentru vizitarea integrala a expozitie trebuie sa aloci in jur de 4-5 zile, cam cat tine expozitia pentru cei care vor sa studieze in amanunt.

Tendinte

In primul rand in livinguri am vazut parchet alb, alb imaculat si daca se poate fara textura de lemn. Mobilierul de living este minimalist: o canapea generoasa tot alba, poate chiar 2 canapele daca iti da voie spatiul, o masuta de cafea patrata (chiar compusa din mai multe), de dimensiuni mari si cat se poate de joasa. Neaparat trebuie sa ai un corp de mobilier geometric- bibllioteca- pus pe tot peretele ce va avea un loc special pentru un televizor: LCD sau Plasma obligatoriu. Acest corp de mobilier nu trebuie incarcat cu multe obiecte decorative- de preferat acelasi tip de obiect in mai multe exemplare, sa fie repetitiv. Culorile de baza: alb, negru, se mentine si wenge dar putin mai indulcit (se foloseste pentru pleduri- nu pt mobilier sau canapea), gri- gri albastrui sau gri cream, maro, lemn natur. Ca sa ai o pata de culoare foloseste o vaza decorativa, pe culori de verde ( ca in imagine) sau rosu (caramiziu), dar in proportii foarte mici si sa fie uni.

Dormitoarele pot fi si ele minimaliste in mobilier, principalele culori sunt culmea niste non-culori: alb si negru. Pentru iubitorii Glam-ului am o veste buna: anul acesta se pune accent pe oglinzi, pe sclipici, stralucirii, pe plase si obiecte de iluminat foarte bogate- dar nu pe combinatii de multe culori. Se pune accent pe tesaturi diafane, atmosfera feerica.

Mobilierul dintr-o casa trebuie neaparat sa contina 2-3 piese de rezistenta, cum ar fi fotolii sau scaune cu un design spectaculos, in culori surprinzatoare. Un artificiu de genul asta e de-ajuns ca sa atragi privirile admirative ale vizitatorilor. Nu renuntati la patul matrimonial din piele, inalt si pe picioare. Patul japonez - cel asezat aproape pe jos- este cu 2 taisuri: arata mai bine, dar este incomod deoarece te lovesti usor. Oricum, patul clasic, cel din piele naturala sau sintetica se reinventeaza in fiecare an, apar modele din ce in ce mai spectaculoase, iar testiera patului, imbracat in poliuretan acoperit cu acea piele este relaxanta si numai buna de citit o carte (imbracata intr-un material textil sau piele iti ofera un plus de confort pentru sprijinirea capului).
Un alt sfat este sa aveti in vedere posibilitatea achizitionarii unor piese de mobilier facute de designeri celebri: Verner Panton- cu al lui The Panton Chair, Arne Jacobsen- The Ant, Eero Saarinen- Tulip Chair, si multi altii. Nu-l uitati nici pe Philippe Starck acum in mare voga in toata lumea. Aceste produse se gasesc si la noi, le importa diverse firme si pot fi de impact pentru cineva care doreste o cafenea sau un restaurant cu un design exceptional- numai bun pentru specialisti, sau pentru cei care isi doresc lucruri de calitate dar si importante din punct de vedere al designului. O sa discutam despre acestea intr-un articol separat, dedicat cafenelelor, ceainariilor si restaurantelor.

Bucatariile de anul acesta au avut un singur scop- sa se deghizeze in altceva. Ele au fost gandite in asa fel incat sa poti integra o bucatarie high-tech intr-un living, fara sa iti treaca prin cap ca acolo e bucataria. Se folosesc multe sisteme de inchidere, de ascundere a plitei, a cuptorului, a frigiderului. Materialele sunt combinatii intre lemn nature si plastic lucios, sau plastic si inox. Hota neaparat trebuie sa fie centrata pe camera destinata bucatariei, deci sa existe o insula cu plita ceramica pentru gatit si hota desprinsa din filmele S.F.

Pentru iubitorii clasicului, au existat anul acesta 2 pavilioane dedicate lor. Tendintele ar fi urmatoarele: mobilier lucios si antichizat, tesaturi si stofe de foarte buna calitate, mult auriu si argintiu in combinatii de rosu, turcoaz, cream, alb, fucsia. Intr-un cuvant: opulenta.
Ca o inchiere as vrea sa adaug faptul ca in anii viitori se va pune accent pe mobilierul "destept", bine partitionat si proportionat, care stie sa faca mai multe decat promite, mobilierul multifunctional dar in aceelasi timp ergonomic. Sa nu uitam ca un scaun sau o canapea ergonomica ne vor da relaxarea necesara dupa o zi de munca.
Postez cateva poze pentru inspiratia voastra si in speranta ca va sunt de folos.


Exterior- Pavilionul central

Corp de mobilier- biblioteca
Spatiu pentru discutii- Living

Dormitor- pat clasic imbracat in fasii de piele


Living
Fotolii S.F

Living
Living

Corp de mobilier- biblioteca

Balansoar - numai bun pentru plaja


Philippe Starck- storcator de citrice

Fotoliu S.F
Eero Saarinen

Fotoliu- fibra de sticla


Credite: Blogger (Anomin Name)